Bekijk al onze blogs

OUTDOOR DIGITAL SIGNAGE

DIGITAL MARKETING

In de openbare ruimte en op stoepen en gevels zien we steeds vaker digitale marketing-uitingen. Dit noemen we outdoor digital signage of outdoor narrowcasting. In de openbare ruimte zien we bijvoorbeeld veel enorme LED-borden langs snelwegen en in drukke winkelstraten worden vaak zogeheten reclamezuilen geplaatst. Adverteren op deze zuilen gebeurt vaak via landelijke advertentiebureaus.

Op stoepen en gevels vind je narrowcasting van het bedrijf, of de bedrijven, zelf. Hier wordt content over dienstverlening, producten, lokale acties of mededelingen en vacatures getoond. Er zijn ondernemers die hun displays ook aanbieden voor advertising. Naast eigen content kan er dus ook reclame van andere bedrijven langskomen. Dit is vooral erg waardevol als je als ondernemer samenwerkt met bedrijven of organisaties uit jouw regio.

Outdoor narrowcasting zien we in veel verschillende bedrijfstakken, van financieel dienstverleners tot tankstations. Er zijn veel verschillende mogelijkheden, dus er is een oplossing voor elke organisatie!

Custom-made casing met outdoor displays

De nieuwe Outdoor High Brightness Displays van LG zijn bestand tegen regen, wind en zon en geven haarscherp beeld. Met een custom-made casing eromheen past dit display perfect bij de huisstijl of omgeving waarin het wordt geplaatst. Het is ook mogelijk om aan twee zijden een outdoor display te plaatsen waardoor je passanten van beide kanten kan informeren. Deze oplossing is uitermate geschikt voor locaties waar voor langzaam verkeer langskomt. Natuurlijk adviseren we je graag over geschikte content voor deze hotspot!

Digitale stoepborden

Digitale stoepborden zijn een waardevolle vervanger voor de plastic klapborden die we overal nog steeds voor winkelpanden zien. De voordelen zijn duidelijk, er is ruimte voor meerdere geanimeerde boodschappen, de uitstraling is professioneel, je kan snel inspringen op trends of nieuwtjes en er kunnen gemakkelijk koppelingen worden gemaakt met bijvoorbeeld reviewsites. Bewegende beelden trekken veel sneller de aandacht en door relevante content te tonen leid je de klant sneller naar binnen.

LED borden

Met LED-borden kun je je publiek van een grote afstand informeren. Dit is erg nuttig bij onder andere tankstations of bedrijfspanden langs drukke wegen. Bij deze displays is het erg belangrijk om de content goed af te stemmen op de duur van het contactmoment. Het moet voor de passant in een enkel ogenblik duidelijk zijn wat de boodschap is. Je kunt hierbij denken aan een lunch-aanbieding, een combinatie actie of juist het aanprijzen van een extra koopavond. Doordat wij onze software zelf ontwikkelen, is hierin maatwerk mogelijk! Wil jij de lunchdeals laten zien tussen 11.00 uur en 14.00 uur en daarna juist een snackdeal? Geen probleem!

Multimediapompen

Een bijzondere vorm van outdoor narrowcasting is narrowcasting die is geïntegreerd in de pompinstallatie. Deze zogeheten multimediapompen bieden ondernemers de kans om de relevante informatie voor de klant, het aantal getankte liters en de prijs, te combineren met informatie die relevant is voor de ondernemer. Bijvoorbeeld loyaltyprogramma’s, koffiedeals of snackaanbiedingen. Doordat de klant al aandacht heeft voor het display komt onbewust de andere informatie ook binnen.

Advies en installatie

Outdoor narrowcasting zien we steeds meer in het dagelijkse straatbeeld. De bewegende beelden trekken de aandacht en de content zorgt voor actie. Het is belangrijk om te zorgen dat de content aansluit bij de duur van het contactmoment. Denk ook goed na over de afstand van jouw passanten tot het display. Voor grote afstanden kan een LED-bord goed werken, maar voor een kleine winkelstraat is een digitaal stoepbord juist passender. We adviseren je graag over de hardware, content en installatie!

Neem voor meer informatie contact op met info@rapmedia.nl of kijk rustig rond op onze website!