Support

Werkt jouw DNA systeem niet zoals het hoort? Doorloop dan onderstaande stappen voor de snelste oplossing. Kom je er niet uit of vraagt jouw issue om hulp van RAP? Neem dan contact op met Service & Support.

 1. Het display staat uit. Controleer of het apparaat snoer goed is aangesloten; of er spanning op het stopcontact staat; en probeer vervolgens het display met de knoppen op het scherm of de afstandsbediening aan te zetten.
 2. Het display staat stand-by. Probeer om het display aan te zetten met de knoppen aan de onder- of achterkant van het display of gebruik de afstandsbediening.
 3. Het display is defect. Als het display niet reageert op aan-uit knop en de afstandsbediening, is het display waarschijnlijk defect. Wanneer deze binnen de garantieperiode is (doorgaans 3 jaar), zullen we hem aanmelden bij de servicepartner van de fabrikant. Als het display ouder is dan 3 jaar, kan RAP en prijsopgave maken voor reparatie of vervanging.

 

 1. Niet de juiste bron geselecteerd. In 90% van de gevallen sluiten we de RAP Player aan op HDMI1. Probeer met de afstandsbediening de bron aan te passen naar HDMI1 (of blader door de overige bronnen)
 2. De RAP player staat uit. Controleer of er een lampje brandt op de voorkant van de player. Zo niet: controleer of de power adapter van de player goed is aangesloten; of de stekker in het stopcontact zit; en of er spanning op het stopcontact staat
 3. Een issue met randapparatuur. Als de player op een centrale positie staat en/of meerdere displays aanstuurt, is er waarschijnlijk een HDMI-extender of HDMI-splitter gebruikt. Controleer of de randapparatuur (en diens adapters) goed zijn aangesloten en spanning krijgen.

 

De verbinding tussen de zender en ontvanger van de HDMI over UTP extender is verloren. Probeer de reset knop op de zender in te drukken. Controleer of de UTP kabel nog direct tussen zender en ontvanger is aangesloten. Controleer of de HDMI kabel goed op de player en zender zijn aangesloten. Haal het stroom een paar minuten van de adapters van de zender en ontvanger en sluit opnieuw aan. Als dit niet werkt, is de extender set vermoedelijk defect. Neem contact op met RAP Service & Support voor service op locatie.

De player “hangt” in de BIOS. Er is tijdens het opstarten/ herstarten een opstart error geweest en de computer wacht op input van een gebruiker: Press F1 to continue. Neem contact op met RAP Service & Support voor het inplannen van een monteur op locatie.

Wegens administratieve reden is de playlist geblokkeerd. Als je het abonnement van de betreffende player niet hebt opgezegd of anderszins fout is, kan je contact opnemen met je accountmanager of via onze centrale contactgegevens.

 1. De player heeft geen content om te spelen. Ofwel omdat er niks in de playlist staat dat op dat moment moet spelen (niet deze datumperiode, niet deze dag en niet dit tijdsmoment) en er is nog geen fallback content ingesteld. Controleer in mijnDNA of de playlist op de juiste wijze gevuld is.
 2. Als je naast het RAP logo ook nog elementen van het besturingssysteem ziet (zoals een bureaubladmap of de taakbalk) is de software of het besturingssysteem gecrashed. Dit komt slechts zeer zelden voor. Reboot de player niet en neem contact op met RAP Service & Support zodat die de logs kunnen raadplegen.

 

De player of het besturingssysteem is bevroren. Dit komt zeer zelden voor. Herstart de player niet en neem meteen contact op met RAP Service & Support zodat die de logs kunnen raadplegen.

 1. Als een venster binnen de presentatie zwart is met het RAP logo, komt dat omdat de player geen item heeft om op dat moment (datum, dag, tijd) te spelen en er geen fallback content is geprogrammeerd. Controleer in mijnDNA of de playlist van die viewport wel compleet is gevuld.
 2. Als een venster/ viewport (soms) bevroren is en andere delen van het scherm werken wel, kan het zijn dat er een bug in een item of template zit. Neem daarvoor contact op met RAP Service & Support.

 

 1. Als er slechts een deel van de presentatie te zien is en het lijkt alsof de rest buiten beeld valt kan het zijn dat de desktopinstellingen niet goed staan of dat er op het display een videowall modus is geactiveerd. Neem in beide gevallen contat op met RAP Service & Support.
 2. Als de presentatie te klein wordt weergegeven en er aan de rechter en onderkant veel “witruimte” (in veel gevallen juist zwart) zichtbaar is, staan de desktopinstellingen niet goed. RAP kan dit snel remote aanpassen. Neem hiervoor contact op met RAP Service & Support.

Veel templates die worden gevoed met data van het web zoals nieuwsberichten, makelaarsaanbod, occasion aanbod en andere “3rd party” koppelingen, halen die data zelf direct bij de bron op. Wanneer er geen internetverbinding is, speelt hij uit de cache maar afbeeldingen laden dan vaak niet of traag. Controleer de internetverbinding.

 1. Controleer op mijnDNA of het item in de playlist staat. Als dat zo is, kan je hem daar deactiveren en neemt de player dat vanzelf over.
 2. Als het item reeds uit de playlist is verwijderd, kan het zijn dat de player offline is en die wijziging niet heeft doorgekregen. Controleer of de player is verbonden met internet. Je kan de “last check” van een player inzien door op mijnDNA op de playlistpagina op de blauwe knop naast de player selectie dropdown te klikken.
 1. Controleer op mijnDNA of het item wel goed op de playlist staat. Staat hij geactiveerd in de juiste viewport? Is de indicatie stip groen? Dan staat alles goed.
 2. Controleer op mijnDNA of er wel content in de juiste resolutie is geupload. Als het item een rode indicatie stip heeft, moet er nog content worden geupload. De RAP Studio heeft een doorlooptijd van 2 á 3 werkdagen.
 3.  Een composer item kan op pauze staan. Dit is in de playlist te zien door de oranje indicatie stip. Ga naar de Composer en schakel het item van pauze naar play.
 4. Controleer of de player is verbonden met internet. De player download de playlist wijzigingen maar zonder internet blijft hij de laatst bekende configuratie spelen. Je kan de “last check” van een player inzien door op mijnDNA op de playlistpagina op de blauwe knop naast de player selectie dropdown te klikken.
 1. Veel professional displays hebben een extern infrarood ontvanger in de vorm van een zwart, halfrond bolletje aan een korte draad. Deze zit vaak magnetisch aan de achterkant van het display verstopt. Verplaats de ontvanger naar de rand van het display en probeer opnieuw.
 2. De batterijen van de afstandbediening zijn op. Vervang de batterijen en probeer het opnieuw.
 3. Wellicht is het display defect. Neem contact op met RAP voor de vervolgstappen.
 1. De zomer- of wintertijd is niet doorgevoerd. De tijdsinstellingen in het menu van het displays wordt niet automatisch op zomer- en wintertijd aangepast. Je zet dit goed door met de afstandsbediening in het schermmenu de actuele tijd en uur te verzetten.
 2. De display timers staan onjuist ingevoerd. Blader met de afstandsbediening dor het menu van het display en pas de on timer of off timer aan naar de gewenste instelling. Door een bestaande timer aan te passen behouden de andere instellingen hun waarde (zoals opstartbron) en is dit het snelst aangepast.
 1. Sommige display modellen krijgen een blauwe gloed wanneer de backlight defect gaat. Dit is een hardwarematige issue en RAP kan helpen om het display te laten repareren of te vervangen.
 2. Wanneer het display slecht te zien is, kan het zijn dat de HDMI kabel een kabelbreuk heeft of niet goed in de connector is aangesloten. Door de kabel te bewegen, zou je dan effect op het scherm moeten zien. Als dit het geval is, bel dan met RAP om een nieuwe kabel te laten installeren.
 3. In het geval van een videowall of videorow (waarbij meerdere displays strak tegen elkaar hangen) kan het zijn dat er na verloop van tijd onderling kleurverschil optreedt. In veel gevallen is het voldoende om op het oog de kleuren van de displays te tunen met de afstandbediening. Als dit gen soelaas biedt, kunnen we een professionele display kalibratie verzorgen. Hiervoor zal RAP een offerte aanbieden.