Historie

Vanuit Hilversum, waar we alle systemen en content beheren, weten we nu dagelijks meer dan 1 miljoen kijkers te bereiken. Een mooi aantal, maar we gaan door. We houden ervan om ondernemers en organisaties te helpen met de juiste boodschap over te brengen aan het publiek.

DE PIONIERS VAN NARROWCASTING

We doen al een tijdje mee; al vanaf 2005 werkten de gebroeders De Vries vanuit hun garagebox in Amsterdam aan wat nu RAP Media is. Elmer en Hessel de Vries begonnen als één van de eerste ondernemers in Nederland met narrowcasting. Het doel was om een Regionaal Advertentie Platform (RAP) te lanceren, waarop adverteerders enerzijds, en organisaties met veel traffic anderzijds elkaar verder konden helpen. Het eerste systeem werd vol trots geplaatst bij een ESSO tankstation in Utrecht. De eerste systemen werden op eigen kosten geplaatst, erop vertrouwende dat advertising de investering zou terugverdienen.

Ontwikkelingen volgen snel

Al snel boekte beeldschermcommunicatie positieve resultaten voor zowel de adverteerder, verkoper en RAP Media. Drie jaar later was het eerste landelijke petrol en automotive narrowcasting netwerk in Nederland een feit. Inmiddels waren ‘platte’ advertenties niet het enige waarvoor deze beeldschermcommunicatie werd ingezet. Uit diverse onderzoeken die RAP Media liet uitvoeren, boden bedrijfsinformatie, branded content, actualiteiten en infotainment meerwaarde voor de kijker, en dat doet het overigens nog steeds. Zo startte TomTom samen met RAP Media in 2008 als eerste landelijke adverteerder met het tonen van actuele en lokale verkeersinformatie, de voorloper van programmatic advertising.

STEEDS MEER CONTENT

Onze systemen waren al snel in het buitenland te bewonderen, aangezien de grote petrol & automotive partijen de weg naar ‘RAP’ wisten te vinden. RAP Media groeide, in aantal en expertise. Het alleen faciliteren van de narrowcasting systemen en advertenties sloten niet meer voldoende aan op de behoefte van de klanten. Er ontstond behoefte om narrowcasting voor eigen doeleinden in te zetten. RAP Media ontwikkelde effectieve contentformats voor haar klanten en groeide zo uit tot een fullservice narrowcastingbureau: ‘van advies tot content en van installatie tot presentatie. Klanten kunnen nu voor hun gehele communicatievraagstuk terecht bij ‘RAP’.

‘Wil jij meer weten over RAP Media? Of wil je een vrijblijvend adviesgesprek? Ik kom graag met je in contact!’

020 - 330 92 47 Stuur mij een email

Hessel de Vries

Oprichter, Business Unit Manager

WAARDEVOLLE INVESTERING

RAP Media groeide uit haar jasje, de garagebox voldeed allang niet meer. Het eerstvolgende kantoor in Amsterdam werd ook snel te klein daarom werd er in 2017 de mediahoofdstad Hilversum als nieuwe verblijfplaats aangewezen. Pal naast de Wisseloordstudio. De centrale ligging en groene, creatieve omgeving bieden de juiste ingrediënten voor nóg beter werk. Goede content is essentieel bij narrowcasting en daarom investeerde RAP Media in een grote motion graphic studio. Een studio waar we contentformats ontwikkelen, video- en printcontent voor grote merken en ondernemers vertalen naar narrowcasting maar juist ook managen en erop toezien dat ook de ‘branded’ content actueel blijft.

Ondertussen blijft het netwerk van RAP Media groeien. In fitnesscentra, tankstations, automobielbedrijven, fastfitters en makelaardij loop je een verhoogde kans één van onze narrowcasting toepassingen tegen te komen. Een positieve ontwikkeling is dat andere branches ons weten te vinden en daar zijn we trots op. Klanten en relaties van RAP Media kunnen op elkaars netwerk adverteren en op externe netwerken. Dankzij deze dienst kunnen de opdrachtgevers meer rendement halen uit hun narrowcasting en zo de investeringskosten terugverdienen. Niet gek dat daarom steeds meer bedrijven en organisaties de kansen van narrowcasting beginnen te omarmen. Vanuit Hilversum waar we alle systemen en content beheren, weten we nu dagelijks meer dan 1 miljoen kijkers te bereiken. Een mooi aantal, maar we gaan door. We houden ervan om ondernemers en organisaties te helpen met de juiste boodschap over te brengen aan het publiek.

Elmer de Vries - Oprichter, Business Unit Manager

Elmer de Vries

'Behulpzaam en betrokken, al meer dan 15 jaar! Wij zijn dé partner in narrowcasting.'