Bekijk al onze blogs

DE TOEKOMST VAN HET TANKSTATION IS ELEKTRISCH

Hoe ziet de petrolsector eruit over 5 of 10 jaar? Zijn de tankstations in dezelfde getale aanwezig? Voor elke pomphouder een niet te beantwoorden vraag. Duidelijk is wel dat het zwaartepunt verschuift van de pomp naar de shop, daar ligt de toegevoegde waarde voor de automobilisten. Professionele shops met bakery’s, verse producten en een divers assortiment laten automobilisten terugkeren. Narrowcasting zal hierbij gaan helpen; elektrische beeldschermcommunicatie that is. Hoe narrowcasting binnen petrol positief kan bijdragen lees je hier.

Tesla versloeg vorig jaar voor het eerst in de geschiedenis

Mercedes-Benz, BMW en Audi in het topsegment in Europa. De Tesla Model S verkocht veel beter dan de S-Klasse, 7-Serie en A8. Een pijnlijke nederlaag voor de traditionele automerken en het definitieve begin van het einde voor de verbrandingsmotoren. Regelgeving rondom uitstoot en wegenbelasting werken hier ook al niet aan mee. Voor de lange termijn lijkt dit voor het milieu een positieve ontwikkeling, op de korte termijn lijkt de toekomst van de ouderwetse pompstation in gevaar.

Het is daarom nu de hoogste tijd om te investeren zodat het tankstation zijn toegevoegde waarde behoudt. Het dak moet je immers repareren wanneer de zon schijnt. De toegevoegde waarde ligt in de tankshop.

Een tankshop zal meer moeten bieden dan een kassa; automobilisten moeten er voor een pauze terecht kunnen, met goede koffie, een vers belegd broodje of een warme snack. Deze service dient goed en professioneel te zijn, om de klant een fijne beleving te laten ervaren. Juiste inzet van narrowcasting binnen een tankshop dragen bij in deze beleving en zorgen bovendien voor meer impulsaankopen, meer marge en meer omzet. Bij elke stap van de automobilist, oftewel de ‘customer journey’, kan narrowcasting net het verschil maken. Tijdens het tanken, een lekker zwart bakkie, bij het bestellen van een broodje en tijdens het afrekenen.

DIGITALE IMPULSEN AAN DE KASSA | VERGROOT CONVERSIE DOOR DYNAMISCHE AANBIEDINGEN

Impulsaankopen realiseer je niet alleen meer met rieten mandjes op je toonbank, die tijd is écht voorbij. Aanbiedingen en acties kunnen professioneel en diverser worden aangeboden. Boven je kassabalie kunnen één, of beter twee schermen veel meer aanbieden dat het mandje op of naast je kassameubel. Heb je een redelijk kleine kassameubel? Geen nood, een portrait (staand) kassascherm past altijd.

De leverancier van je artikelen in je tankshop heeft bovendien veel beeldmateriaal beschikbaar die je in je advertenties kunt gebruiken. Zorg ervoor dat de advertenties opvallen door er dynamiek in aan te (laten) brengen. Heeft jouw tankstation een wasstraat, wasserette of aanhangerverhuur? Benut het scherm om hier aandacht aan te besteden. Narrowcastingschermen zijn variabel in te delen, zodat de uitingen van elkaar verschillen en daarmee blijven opvallen. Door je acties vooraf goed door te nemen en klaar te zetten in je eigen playlist, ben je verzekerd van een hogere shopomzet.

BELEG IN DIGITALE MENUBORDEN – ROI BINNEN NO TIME

De automatiek in de tankshops lijken als sneeuw voor de zon te verdwijnen. In plaats daarvan komen er steeds meer instore broodjeszaken of bakery’s voor terug. Van hoge kwaliteit en daarmee een prima alternatief voor de wegrestaurants. Snel, makkelijk en bovendien goed.

Om de hoge kwaliteit verder uit te stralen en het maximale uit de bezoekers van je tankshop te halen, zijn digitale menuborden een must. Geen saaie opsomming van de beschikbare broodjes, maar een dynamisch geheel waarbij de mooiste belegde broodjes en de tijdelijke acties elkaar afwisselen.

Een digitaal menubord biedt de mogelijkheid om bepaalde items extra uit te lichten, slim om je artikelen met de grootste marge de meeste aandacht te geven. Veel bezoekers denken vooraf al te weten wat ze willen bestellen, maar dankzij de digitale menuborden en de focus die hierin kan aangebracht worden, kan je hier in sturen.

Dankzij een eigen CMS (Content management systeem) ben je zelf in staat je prijslijst bij te houden en te experimenteren met je eigen aanbiedingen. Breng nieuwe broodjes meer onder aandacht, of stel een combi-deal samen. Het gebruik van deze digitale menuborden bieden een gegarandeerde hogere omzet dan traditionele pricing. De investering is doorgaans binnen zes maanden terugverdiend, afhankelijk van je bezoekersaantal. De gemiddelde besteding per persoon stijgt tussen de 30 en 40% na het in gebruik nemen van een digitaal menubord en is daarom een veilige maar bovenal een noodzakelijke investering.

CAFÉ TV MET EEN LEKKER BAKKIE

Elke tankshop-eigenaar die zichzelf een beetje serieus neemt, verkoopt goede koffie. Uit een professioneel apparaat met verse koffiebonen. Goede koffie trekt bezoekers die even hun tijd willen nemen, om vervolgens weer fris en vol cafeïne zijn of haar reis voort te zetten. Van deze gelegenheid kan de pomphouder gebruik maken door narrowcasting in te zetten met een juiste combi tussen infotainment, advertising van derden én eigen acties.

Narrowcastingbureau’s helpen bij het afstemmen van de juiste mix, want een wachtende klant hoeft niet alleen branded content of advertenties te zien, op het moment dat hij even aan het bijkomen is. Relevante informatie bindt je bezoekers. Dit kan door actualiteiten van Nu.nl of BNR (die je narrowcastingbureau faciliteert) af te wisselen met entertainment nieuws. De narrowcastingsoftware zorgt ervoor dat de items zich na een in te stellen periode afwisselen, zodat de pomphouder na installatie geen zorgen hoeft te maken over de actualiteiten en nieuwswaarde van de content.

Extra verdienmodel

Bovendien kan de pomphouder de beeldschermen als advertentieruimte ter beschikking stellen voor derde partijen. Zo genereert hij extra inkomsten en wordt de investering nog sneller terugverdiend. Het narrowcastingbureau maakt gebruik van een advertentienetwerk en zal als tussenpersoon fungeren tussen de pomphouder en de adverteerder.

ETALAGE TV; TREKT MEER BEZOEKERS DAN DE TANKER ALLEEN

Door een scherm in je etalage of net buiten je shop te installeren weet je elke inzittende te bereiken met je lekkerste broodjes en acties. Het is bekend dat bewegende beelden de aandacht trekt, en door dit al in je etalage van je shop te doen, trek je meer bezoekers je shop in. Waar vaak alleen de tanker naar binnen gaat om de brandstof af te rekenen, weet je dankzij een etalagescherm meer bezoekers uit de auto te trekken.

Dit etalagescherm dient actiematiger ingezet te worden, met grote afbeeldingen en duidelijke actieprijzen. Laat alle mobilisten weten dat er binnen een verse bakery is. Laat zien dat  je combideal lekker is voor onderweg. Vertel dat alle aanhangers achter de shop gewoon te huur zijn.

NARROWCASTING BINNEN PETROL VERSTEVIGT DE TOEKOMST

Tankshophouders hoeven zich dus geen zorgen te maken. Zolang we nog over de weg blijven rijden zullen automobilisten af en toe willen stoppen voor wat lekkers. Het is alleen dan wel zaak om de bezoekers die je terrein betreden, niet om jouw acties en aanbiedingen heen kunnen.