Bekijk al onze blogs

DISPLAYFORMAAT NARROWCASTING, BIGGER IS BETTER?

Vaak wordt gedacht dat de grootte van een narrowcastingdisplay samenhangt met de attentiewaarde. Maar is groter wel altijd beter? Bij onze klanten zie je een grote variëteit in het formaat van de displays. Enorme videowalls in showrooms, videorows in retail of food, maar ook portrait kassaschermen en kleine baliedisplays. Het kiezen van een displayformaat voor narrowcasting houdt veel meer in dan alleen rekening houden met de beschikbare ruimte en het budget.

Hotspots

Bij de keuze voor het formaat van een display voor narrowcasting kijken wij samen met de klant eerst naar de meest effectieve positie. Hoe meer in het zichtveld (vaak op ooghoogte), hoe beter. We analyseren de looproutes in de winkel, straat of showroom en bekijken vanaf welke afstand het publiek naar het display kijkt. Natuurlijk kan dit ook juist vanuit een zittende positie zijn! Zo vinden we de juiste hotspots in elke organisatie.

Kijkrichting is key

Wanneer de positie is bepaald vullen we de grootte en oriëntatie van het display pas in. In een etalage of showroom mag het scherm best heel groot zijn. De loop- en kijkafstand is groter en de content is geschikt om de aandacht te trekken. Een 22 inch scherm op de balie naast de pinautomaat klinkt misschien heel klein en onopvallend maar bij diverse klanten bewijzen we anders! De 22 inch portrait schermen staan op de balie en tonen maandacties en nieuwsberichten. Door deze positie in de kijkrichting van de klant en het gebruik van dit contentformat is er bewezen hoger rendement op POS-verkopen. Een nuttige vervanger van allerhande flyers op de balie!

Think before you choose

De keuze van het formaat van narrowcastingdisplays voor jouw organisatie is dus niet eenvoudig te relateren aan je budget of beschikbare ruimte. Het heeft ook te maken met het type hotspot, jouw doelen én de loop- en kijkrichting van je publiek. Natuurlijk blijft een goed plan met heldere doelstellingen en geschikte content ook altijd essentieel.

Neem contact met ons op voor meer informatie!