Bekijk al onze blogs

Vijf tips voor meer betrokkenheid met narrowcasting

Narrowcasting is een krachtige manier om de betrokkenheid van medewerkers binnen een organisatie te vergroten. Hieronder vind je vijf tips voor het effectief inzetten van narrowcasting om de betrokkenheid binnen je organisatie te vergroten:

 1. Houd het relevant
  Zorg ervoor dat de informatie die wordt gedeeld via narrowcasting relevant is voor medewerkers. Richt je op onderwerpen die hun werk beïnvloeden, zoals bedrijfsprestaties, nieuwe projecten en belangrijke aankondigingen. Vermijd het delen van irrelevante informatie die medewerkers niet zal interesseren.
  Naast je eigen relevante updates, helpt RAP Media bij het tonen van overig relevant nieuws. Zo kan je naast je eigen informatie ook updates van bijvoorbeeld Nu.nl of de lokale nieuwswebsites automatisch tonen op je schermen. Heb je even zelf niet zoveel nieuws of relevante updates, dan kan het algemene nieuws of de laatste sportupdates je collega’s toch blijven interesseren.
 2. Maak het interactief
  Maak gebruik van narrowcasting om interactie tussen medewerkers te stimuleren. Bijvoorbeeld door middel van quizzen, polls en andere interactieve elementen die medewerkers aanmoedigen om deel te nemen en feedback te geven.
  Binnen jouw organisatie zullen meerdere informatiebronnen beschikbaar zijn, vaak via aparte tools of dashboards. Het bundelen van deze verschillende bronnen op een beeldscherm, zorg je ervoor dat de belangrijkste data, inzichten en visuals overzichtelijk samenkomen. Om deze koppeling tot stand te brengen dienen API’s ingericht te worden. Een eenmalige investering, een toekomstbestendige oplossing. RAP Media ondersteunt bij het realiseren van deze smart content.
 3. Wees visueel
  Gebruik afbeeldingen, video’s en andere visuele elementen om de aandacht van medewerkers te trekken en hun betrokkenheid te vergroten. Dit kan ook helpen om informatie beter te begrijpen en te onthouden.
  Rapportages uit Google Analytics zijn visueel overzichtelijk, net als social media rapportage tools. Bovendien, foto’s van je eigen projecten, klantcases of bedrijfsfeesten zijn makkelijk in slideshows te verwerken.

  • Wees consistent
   Zorg ervoor dat narrowcasting regelmatig wordt gebruikt en op vaste tijden wordt uitgezonden. Dit zorgt ervoor dat medewerkers weten wanneer ze kunnen inchecken voor belangrijke informatie en verhoogt de betrokkenheid bij het programma. Deel je maandelijks een update van de performance van de organisatie, blijf dit consequent doen. Agendeer het voor jezelf, of zorg voor een automatische koppeling zodat nieuws ook daadwerkelijk nieuw blijft.

   Handig om je content met een einddatum in te stellen, zodat het nieuws niet eindeloos blijft terugkomen. Zo blijf je relevante informatie delen en blijft de kijker geïnteresseerd in wat je te vertellen hebt.
  • Meet de impact
   Meet de impact van narrowcasting op de betrokkenheid van medewerkers door middel van enquêtes en feedback. Gebruik deze informatie om het programma voortdurend te verbeteren en te optimaliseren voor de behoeften van medewerkers.

  .