Bekijk al onze blogs

STAGE LOPEN BIJ RAP MEDIA

Bij RAP Media maken vele handen licht werk. Om die reden zijn we dan ook het hele jaar door op zoek naar stagiairs. Als marketing of multimedia designer stagiair ben je bij RAP Media aan het juiste aders. Je komt terecht in een jong en gezellig team dat je nog slimmer laat weg gaan dan dat je al was. Naast productieve en leerzame dagen zul je een onvergetelijke tijd ervaren.

We laten onze stagiairs niet zomaar aan ons voorbij gaan, dus vandaar een kort interview met onze marketing stagiaire. Want hoe is het nou eigenlijk echt om als stagiaire bij RAP Media te werken?

ZOU JE JEZELF EENS WILLEN VOORSTELLEN?

“Ik ben Melissa, nog maar 18 jaren jong. Momenteel studeer ik voor de HBO Bachelor of Arts aan de Hogeschool van Amsterdam. Voor dit jaar heb ik gekozen voor de specialisatie Mediamarketing, waarop deze stage goed aansluit. In het tweede jaar loop je een beroep oriënterende stage van 10 weken.  Mijn ambitie is om mediamarketeer te worden en mezelf op zoveel mogelijk vlakken te ontwikkelen. Het liefst richt ik me tot de doelgroep, waarbij je inspeelt op de wensen en de behoeften van de klant. Ik ben geïnteresseerd in mediaformats, verdienmodellen, marktonderzoeken, contentmarketing en nog veel meer.”

WELKE WERKZAAMHEDEN VERRICHT JIJ?

“Ik houd me bezig met diverse marketing en communicatie werkzaamheden. Denk hierbij aan contentbeheer en creatie voor de social media kanalen, SEO- en SEA-optimalisatie, online meer zichtbaarheid creëren bij de doelgroep en pro-actief met klanten evalueren. Ik krijg de kans om marketingactiviteiten van dichtbij te bekijken en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Als stagiaire word je betrokken bij het bedrijf en de werkzaamheden. Je kunt op vele vlakken inhaken om nieuwe dingen uit te proberen of te leren. Zo werd ik bijvoorbeeld meegenomen naar de jaarlijkse Tankstation en Carwash vakbeurs waar wij in samenwerking met Lekkerland en SWO de Splinter stonden. Hoewel ik eigenlijk alle werkzaamheden met plezier verricht, ligt het schrijven mij het minst. En nee, daarmee bedoel ik niet dat ik het niet leuk vind. Maar uren achter een scherm zitten typen wissel ik liever af met andere opdrachten. Overigens heb ik wel nieuwe content toegevoegd op de website. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar het portfolio item van het Palingmuseum.

HOE IS DE SFEER BINNEN HET KANTOOR?

“Toen ik binnen kwam was het wel even slikken. Daar stond ik dan als enige dame tussen de mannen. Maar wie a zegt moet ook b zeggen. En wat is het eigenlijk gezellig. Het team is gedreven en er wordt hard gewerkt. Maar tussendoor (lees; eigenlijk continu) is er plaats voor veel humor. Er wordt veel gelachen, maar je kunt ook met al je vragen terecht. Niks is raar of te gek. Op zijn tijd is er plaats voor een uitdaging in Mario Kart of een biertje op de vrijdagmiddag. En dat creëert een band.”

WAT IS ER VOOR JOU VERANDERD IN DE DEFINITIE VAN NARROWCASTING?

“Op het moment dat ik ‘narrowcasting’ voor het eerst hoorde had ik eigenlijk geen idee wat het in hield. Iets met zenden dacht ik. Natuurlijk ging ik voor mijn kennismakingsgesprek los om hier alles over te weten te komen. Een onmogelijke missie, want als je de definitie leest, wilt het natuurlijk niet zeggen dat je er alles over weet. Inmiddels denk ik dat ik wel kan zeggen dat ik een aardig praatje over narrowcasting en de werkzaamheden van RAP Media kan houden. Je bent er continu mee bezig waardoor je er onbewust veel over te weten komt. Dus als ze aan mij vragen ‘Wat is narrowcasting?’ dan antwoord ik natuurlijk heel direct en verstandig ‘beeldschermcommunicatie, de rest wordt heel duidelijk uitgelegd op de website van RAP Media 😉.”

DUS: WAT KAN JE NA ZES WEKEN STAGE OVER NARROWCASTING VERTELLEN?

“Haha, goeie. Narrowcasting draagt bij in alle contactpunten in de gehele customer journey. Van onwetendheid tot het besluit en zelfs bij de evaluatie. Bezoekers, klanten en/of collega’s worden geïnformeerd, geënthousiasmeerd, overtuigt of aangezet tot actie. Met de juiste narrowcasting toepassing en passende content weet je als bedrijf, organisatie of merk de juiste boodschap op het juiste moment en locatie in beeld te brengen bij de doelgroep. Goede, interactieve content is essentieel voor het stimuleren van het contact met de kijker of potentiële klant. Of het nu gaat om digitale menuborden, etalageschermen, interne communicatie of een van de andere toepassingen; narrowcasting helpt communicatiedoelstellingen om te zetten naar een duidelijke en overtuigende boodschap. Meerdere toepassingen in één ruimte? Dat werkt! Het assortiment kan in beeld worden gebracht met digitale menuborden terwijl klanten geprikkeld worden door relevante acties en advertenties op het kassascherm. Zo ook een persoonlijk welkom op receptieschermen in combinatie met acties en nieuwsberichten op Café TV schermen in de wachtruimte of koffiehoek. Nog meer weten? Bekijk de website op je gemak en bel ons met vragen!”