Interne communicatie

Morrenhof-Jansen Installatiebedrijven

Buiten winnen is binnen beginnen

Bij Morrenhof-Jansen staat de medewerker op één. Is de collega blij, dan is de klant dat ook. Het installatiebedrijf heeft niet voor niets de verkiezing ‘Installatiebedrijf van het jaar 2023/2024′ gewonnen’.

Om alle collega’s binnen de organisatie te bereiken zet Morrenhof-Jansen meerdere communicatiemiddelen in die elkaar versterken. RAP Media heeft bij de personeelsingang en in de kantines schermen geplaatst met daar het meest relevante interne nieuws, afgewisseld met infotainment.

Klant: Morrenhof-Jansen
Locaties: Dalfsen, Vriezenveen en Gramsbergen
Oplossing: Interactieve schermen met interne communicatie

Een van de grootste installatiebedrijven in het oosten van het land, Morrenhof-Jansen Installatiebedrijven zet zwaar in op goede interne communicatie. Het familiebedrijf heeft medewerkerstevredenheid op plek één staan, klanttevredenheid volgt op twee. Een logisch gevolg, want een tevreden medewerker is een tevreden klant.

Met meer zo’n 400 medewerkers in dienst is deze totaalleverancier een serieuze speler in de installatie-branche. Meer dan de helft van het personeelsbestand staat op de bouw en heeft daarom maar beperkt de tijd om al het nieuws binnen de organisatie mee te krijgen. De vraag aan RAP Media om hier mee aan de slag te gaan, naast de reeds aanwezige interne communicatiekanalen.

Iedere vestiging van Morrenhof-Jansen, in Dalfsen, Vriezenveen en Gramsbergen hebben zowel bij de entree, en bij de personeelsingang narrowcasting schermen geplaatst waarop intern nieuws en overig nieuws op gedeeld wordt.

Intern nieuws wordt steeds belangrijker, en de mail volstaat lang niet altijd. Benieuwd hoe narrowcasting kan helpen jouw collega’s op de hoogte te houden? Ik kom graag in gesprek!

Mail Hessel

Hessel de Vries

Oprichter | CEO

Interactieve content – koppeling personeelsapp

Het interne nieuws kan handmatig aangemaakt worden via het CMS-systeem van RAP Media, of het door onze studio laten ontwikkelen. Bovendien hebben we er voor gezorgd dat de berichten die via de personeelsapp worden gemaakt ook getoond worden op bepaalde schermen. Zo is zijn de narrowcastingschermen ondersteunend aan de personeelsapp.

Morrenhof-Jansen begrijpt het belang van goed geïnformeerde collega’s. Deel je lief en leed, het informele nieuws en de laatste stand van zaken. Op die manier weet je collega’s beter binnen te houden. Dankzij slimme koppelingen tussen personeelsapp en narrowcasting vullen de berichten elkaar aan. RAP Media zorgde ervoor dat middels een API-koppeling de content van de personeelsapp in snackbare content wordt getoond op de schermen. Op deze manier vullen de berichten elkaar aan.

Buiten winnen is binnen beginnen

Hoe intern nieuws de medewerker verder bindt.

Installatiebedrijf van het jaar 2023-2024