Bekijk al onze blogs

NARROWCASTING TRENDS VOOR 2019

2018 was een innovatief jaar op het gebied van digital signage en 2019 belooft daar nog dieper op in te gaan. De digitale wereld wordt door zowel bedrijven als particulieren omarmt voor ja, voor wat eigenlijk niet? Content en beeld zijn niet meer te ontwijken en de consument wil alleen maar meer. De kracht van het zenden staat centraal voor zowel broadcasting als narrowcasting. Daarentegen richt narrowcasting zich tot een bepaalde doelgroep op een bepaalde plaats. Hoe gaat dat zich dit jaar nog verder ontwikkelen?

MEERDERE VIEWPORTS

Beeldschermen worden breder dan eerst en slimmer dan ooit tevoren. Dat maakt ruimte voor een verdubbeling van viewports. Gecombineerde boodschappen die je klanten of bezoekers niet alleen verwelkomen en informeren maar ook aansporen tot impulsaankopen. Een bakkie koffie in de wachtruimte zonder op de hoogte gesteld te worden van de actualiteiten, het weerbericht en verkeerssituaties in de omgeving zit er niet meer bij. Op elke wijze word je geconfronteerd met spraakmakende content wat de wachttijd verzacht, de impulsaankopen vergoot of meer beleving rondom een product, merk of bedrijf creëert. De verdeling tussen een videovlak en skyscraper maakt het mogelijk altijd brandend-content te tonen. Meer beeld, meer variatie en dus een positieve ervaring voor jouw klant of bezoeker.

KOPPELING MET PLANNING SOFTWARE

De integratie van diverse koppelingen komen steeds meer in het veld. Data en planning software worden omgezet op hun eigen manier om de boodschap over te brengen. Een persoonlijk welkom bij de autodealer, de resterende wachttijd verzachten met gerichte after sales, real time rentestanden tonen op een etalagescherm en actuele nieuwsberichten die worden afgewisseld. Dit alles wordt mogelijk door de planning, agenda en data uit het CRM en DMS te koppelen en te verenigen in één of meerdere schermen. Wie slim gebruik maakt van een interactief narrowcastingsysteem kan rekenen op meer relevante kennis over de interesses van je doelgroep.

INTERNE COMMUNICATIE  

Terwijl je je klanten met een persoonlijke boodschap kunt aanspreken, wil je ook je interne klant betrekken. Door het beschikbaar maken van de realtime feed van het intranet, worden nieuwe items direct getoond. Naast nieuwsitems kun je de social media feed en het personeelssoftware koppelen waar jubilarissen en verjaardagen in worden bijgehouden. De betrokkenheid van collega’s wordt aangenaam vergroot en kantine schermen worden relevant.

DIGITALE MENUBORDEN VINDEN HUN WEG

Digitale menuborden zijn dynamischer, aantrekkelijker, sfeervol en geven een professionele look. Binnen een handomdraai kunnen prijzen en acties worden gewijzigd en het menu worden aangevuld. We leven in een beeldschermentijdperk waarbij ze ook in een restaurant, snackbar, kantine of kleine food organisatie niet meer weg te denken zijn. Steeds meer horeca ondernemers ontdekken de kracht van restaurant digital signage. Verras je gasten, laat zien wat er mogelijk is, entertain ze met relevante content en laat ze de juiste keuze maken. Het dynamische design kan eenvoudig worden aangepast aan het dagdeel, seizoen en de omgeving. Voor elke horecagelegenheid een gat in de markt.

2019 is gegarandeerd het jaar waarin narrowcasting toegankelijker en krachtiger dan ooit zal worden. De toepassingen zullen sneller en slimmer worden en er nog beter uitzien. Als ondernemer krijg je een bijzonder krachtig communicatiekanaal in handen waarmee je klanten en bezoekers op elke moment weet te bereiken. Je biedt de klanten wat ze verwachten, met een extra persoonlijke boodschap.