Bekijk al onze blogs

INTERNE COMMUNICATIE VIA BEELDSCHERMEN

Vier redenen waarom elk bedrijf interne communicatie via beeldschermen zou moeten inzetten.

Dat interne communicatie belangrijk is zal voor de meeste bedrijven geen nieuws zijn. Dat het lastig kan zijn om de communicatie effectief en efficiënt te laten verlopen is evenmin nieuws. Veel grote bedrijven hebben een intranet of sturen nieuwsbrieven rond. Wij geloven dat narrowcasting voor heel veel bedrijven een waardevolle aanvulling kan zijn op bestaande communicatiekanalen en sommige kanalen zelfs kan vervangen.

Door narrowcasting in te zetten voor interne communicatie vergroot je:

  • Betrokkenheid
  • Arbeidsproductiviteit
  • Medewerkerstevredenheid
  • Overzicht en rust

Betrokkenheid

Interne communicatie kan ontzettend veel omvatten. Het feliciteren van jarigen of jubilarissen, het delen van leuke weetjes en het tonen van quizvragen over het bedrijf zorgen er bijvoorbeeld voor dat jouw werknemers zich onderdeel van het bedrijf voelen. Met koppelingen met bijvoorbeeld weers- en verkeersinformatiediensten of sociale media zorg je ervoor dat het beeldscherm altijd actuele data laat zien. Dit zorgt voor gespreksonderwerpen en voor interesse in elkaar en het bedrijf. Deze communicatie-items kun je tonen in een bedrijfskantine of op een centrale plek op kantoor waar iedereen regelmatig langskomt. Naast het delen van deze ‘fun-facts’ is interne communicatie via narrowcasting ook ontzettend geschikt voor het delen van salesprestaties, nieuws en statistieken. Dagelijks of wekelijks kunnen medewerkers zich bezighouden met vragen als ‘Hoe gaat het met het bedrijf?’ en ‘Wat kan mijn aandeel in de bedrijfsdoelen zijn?’. Als het beeldscherm een relevante mix van informatie laat zien voor de medewerkers zorgt dit voor dagelijkse aandacht voor de getoonde informatie en een enorme groei in betrokkenheid.

Arbeidsproductiviteit

Het plaatsen van een salesmonitor op de werkvloer is een belangrijke motivatietool. Werknemers zien in één oogopslag de dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse prestaties en kunnen daar snel op inspelen. Doordat wij automatische koppelingen kunnen realiseren tussen de bedrijfssoftware en het narrowcastingsysteem zijn deze cijfers altijd up-to-date. Naast een salesmonitor kan ook een koppeling met een reserveringssysteem nuttig zijn. In één oogopslag zie je welke vergaderzaal nog vrij is, welke geboekt is en voor wie etcetera. Dit bespaart een hoop tijd en zoekwerk. Bedrijven die bijvoorbeeld Lean toepassen kunnen deze interne informatie ook goed gebruiken tijdens dag- en weekstarts. Deze bijeenkomsten kunnen efficiënter plaatsvinden als iedereen zicht heeft op de belangrijkste pijlers. De mogelijkheden van dit soort koppelingen zijn eindeloos, voor elk bedrijf in elke branche zijn er wel communicatiedoelen die via narrowcasting behaald kunnen worden.

Medewerkerstevredenheid

Betrokken medewerkers zijn doorgaans ook tevreden medewerkers. Een betrokken medewerker haalt meer voldoening uit zijn of haar werkzaamheden en levert betere prestaties. Wie zich onderdeel voelt van een team werkt harder voor de doelen van dit team. Dit komt ten goede aan de algehele werksfeer. Tevreden medewerkers zijn tevens loyaler aan hun werkgever. Het is dus niet gek dat veel organisaties de medewerkerstevredenheid regelmatig meten en proberen te vergroten. Wij zien dat het toevoegen van interne communicatie via beeldschermen hier een goede invloed op heeft.

Overzicht en rust

Zodra een bedrijf kiest om interne communicatie via beeldschermen in te zetten is het belangrijk om naast de doelen en de inhoud van de communicatie ook de juiste locatie te bepalen. Op welke plek in het bedrijf heeft de werknemer voldoende tijd en focus om de getoonde informatie tot zich te nemen? Als het gaat om een overzicht van agendaboekingen of vergaderzaalreserveringen zal dat wellicht een andere plek zijn dan wanneer het gaat om verjaardagen en sales-cijfers. We helpen deze bedrijven graag met het bepalen van de juiste ‘hotspot’ voor zijn of haar doelstellingen. Interne communicatie die op de juiste manier wordt ingezet met passende doelstellingen en op de juiste locatie beschikbaar is zorgt voor overzicht én rust bij werknemers.

Kortom, met deze vier redenen is het duidelijk dat interne communicatie beter, effectiever en efficiënter kan door narrowcasting in te zetten. Natuurlijk helpen we je daar graag bij! Neem gerust contact met ons op!