Bekijk al onze blogs

ROI GARANTIES MET NARROWCASTING?

‘Allemaal leuk en aardig, maar wat levert me elke geïnvesteerde euro op?’ Normaal gesproken kan ik zo’n vraag niet concreet beantwoorden, maar we hebben het uitgezocht en het antwoord gaat je bevallen! Een uitdaging van elke marketeer is het verantwoorden van elke uitgave aan de directie. Alle online investeringen zijn goed te meten, mits je de campagnes goed hebt ingericht en vastgesteld. Zaken als traffic, conversie en CTR zijn realtime op te vragen en het wordt ook nog eens heerlijk in grafieken en diagrammen voor je gezet. Een feest voor elke marketeer, want for once kan je exact zien wat je bestede Euro heeft opgeleverd. Fijn voor jezelf en richting de directie, want je kunt op data en ROI gaan sturen in plaats van je onderbuikgevoel.

OFFLINE MARKETING MEETBAAR?

Hoe tegenstrijdig is elke uitgave in print en outdoor? Hoe meet je het succes en hoe kun je zeggen dat de uitgaven opwegen tegen de opbrengsten? Als fullservice narrowcastingbureau lopen we ook tegen deze uitdagingen aan en niet alle toepassingen in de narrowcasting zijn direct om te zetten naar een heldere ROI, maar in retail komen we een heel eind. Casestudies bij onze klanten in de petrol en de fastfood geven een duidelijk beeld; narrowcasting in jouw shop, toko of bakkerij levert meer geld op!

ROI garanties met narrowcasting

DIGITALE MENUBORDEN – TERUGVERDIENTIJD 6-9 MAANDEN

Het idee is helemaal niet zo ingenieus, we meten de gemiddelde besteding van de klant voordat onze narrowcasting is geïnstalleerd en dat doen we nadien. Deel het verschil door de investering en je hebt helder hoe lang het duurt voordat de narrowcasting zich heeft terugverdiend. Een aantal van onze klanten waren bereid om mee te werken aan ons onderzoek en daaruit is gebleken dat narrowcasting zich gemiddeld al binnen 6 tot  9 maanden heeft terugverdiend.

Afhankelijk van de goede content, het aantal bezoekers en de kosten van de hardware mag je vertrouwen op een zeer snelle omzetstijging dankzij het slim inzetten van een digitaal menubord. Bij een van onze eerste klanten werd dat overduidelijk in de eerste weken van onze samenwerking.

Videorow RAPMEDIA

Broodjes Beenham gingen als..  warme broodjes over de toonbank

Nadat we bij een nieuwe klant een videorow installeerde in een broodjeszaak, was er nog niet veel nieuw beeldmateriaal beschikbaar. We konden dus bij aanvang naast wat prijzen alleen een dynamische advertentie tonen van een warm broodje beenham, slechts één broodje uit het hele assortiment van deze bakery. Deze bakery verkocht al jaren broodjes beenham, maar na het in gebruik nemen van de narrowcasting waren ze binnen mum van tijd door de beenham heen. Niet meer aan te slepen.

Of dit ten koste ging van andere broodjes? Zeker, maar niet ten koste van de gemiddelde uitgave van de klanten, want die steeg gemiddeld met 30%. Na aftrek van alle kosten bleek de bakkerij per dag tussen de €60 en €80 meer winst te genereren.

DE ENE TOSTI IS DE ANDERE NIET

Om het succes van je digitale menuborden te maximaliseren is goede content nodig. Kennelijk zag het broodje beenham er overheerlijk uit, want de verkoop van de broodjes beenham steeg met meer dan 1000%. Klanten die in een bakery  komen, doen dat omdat ze eten willen (kopen). Aangezien het om relatief lage bedragen gaat, is beïnvloeding op deze low consumer goods redelijk eenvoudig. Vraag je zelf maar eens af welke van de twee onderstaande tosti’s er het lekkerst uit ziet.

blank

Zorg ervoor dat je digitaal menubord dus meer wordt dan alleen een prijslijst. Jouw menu moet goed in beeld worden gebracht. Door de producten met de meeste marge mooi en dynamisch vorm te laten geven, kan je ervoor zorgen dat meerdere bezoekers zin krijgen in wat jij eigenlijk het liefst wil verkopen. Daarom helpt RAP Media je bij het samenstellen van jouw digitaal menubord.

JUISTE HARDWARE VOOR JOUW BOODSCHAP

Professionele schermen zijn duur, daar kunnen we helaas niet om heen. Prijzen variëren evenals het formaat van elk scherm. Professionele schermen variëren tussen de €500 tot ruim €2000. Sommige schermen zijn ontwikkeld om 24 uur per dag te draaien, andere kunnen ‘slechts’ 16 uur aan. De één heeft relatief dikke bezels (de rand om het scherm), waardoor het koppelen van meerdere schermen minder mooi is, terwijl een ander scherm juist voor dat doel is ontwikkeld. Het is daarom belangrijk om het scherm af te stemmen op jouw boodschap en doelstelling. Is zoveel mogelijk broodjes verkopen jouw doelstelling, ga dan voor een videorow met 4 schermen. Wil jij aan de kassa zoveel mogelijk impulsaankopen bewerkstelligen? Ga dan voor een staand scherm (portait) vlakbij het afrekenpunt.

IS BIGGER BETTER?

Digitale menuborden die uit 2 schermen bestaan zijn goedkoper in aanschaf maar verdienen zich relatief langzamer terug dan een videorow met 4 schermen. Deze springen logischerwijs meer in het oog en kunnen nog meer focus leggen op bepaalde producten of acties. Ga hierin niet voor de korte klap, maar houd je doelstelling voor ogen. Bigger, of beter; wider is dus better.

BELEVING EN UITSTRALING

Een professionele configuratie boven de toonbank draagt bij in de uitstraling in jouw zaak. Goede dynamische animaties van een aantal gerechten springen in het oog en verhogen de beleving en zetten een kwaliteitsstandaard. Het helpt je in de profilering als een professionele verse dagzaak, waar bezoekers graag terug komen.