Bekijk al onze blogs

In gesprek met: Jora Oud Gastel

Wereldberoemd bij alle inwoners van het mooie Oud Gastel; Jora Exploitatiemaatschappij B.V. Met het bijhorende tankstation in Oud Gastel, is Jora al jarenlang trouw klant van RAP Media. Sinds oktober 1996 gelegen aan de Standerdmolen op het industrieterrein Korenweide in het mooie Oud Gastel. De hoogste prioriteit is het verlenen van service aan hun klanten en het bieden van lekkere ontbijt- en lunchmomenten. Een fijne klant dus, hoog tijd om in gesprek te gaan met Jora, of beter gezegd, met Liza Smaal, medewerker bij Jora.

Liza Smaal regelt alle marketingwerkzaamheden bij dit bedrijf. Daarmee is Liza ons aanspreekpunt, er is veelvuldig contact tussen RAP en Liza met betrekking tot marketingactiviteiten. Zo ook over het in gebruik nemen van de composer-tool, de contenttool binnen het CMS, ‘mijnDNA’. Liza beheert middels ‘mijnDNA’ de menuborden op de vestiging. Komt wel wat bij kijken natuurlijk, wat de klanten in de ochtend hebben andere trek dan dat ze in de midddag hebben. Aan Liza om de content op de beeldschermen zowel in de ochtend als in de middag optimaal in te richten met het actuele assortiment en acties.

Hé Liza, hoe lang zit je hier en hoe bevalt het je? ‘
Liza: ‘Al bijna vier jaar zit ik in het Jora team, dat begon aanvankelijk met maar één dag per week, maar dat is nu alweer 2,5 dag per week. Het is druk en we groeien, en mijn uren groeiden daarin mee. Het werk is écht uitdagend, ik kan mijn creativiteit de vrije loop laten hier. De ideeën kan ik zelf uitwerken en testen, dankzij de snelheid van de uitwerking en het tonen op de beeldschermen geven snel antwoord op het succes, of het gebrek ervan.
Geen dag is hetzelfde, we zijn namelijk niet zomaar een standaard tankstation. Naast brandstof hebben we ook een Bufkes broodjescorner, verkopen we woonaccessoires en hippe sieraden. Bovendien verkopen we onder andere ons eigen merk gasflessen. Dat maakt het marketingaspect extra interessant.’

Hoe ziet een dag er hier uit?
Liza vervolgt: ‘Als onderdeel van het Jora team zijn mijn algemene taken erop gericht het ontwikkelen en uitvoeren van marketingstrategieën die onze diverse producten en diensten promoten, zoals brandstof, woonaccessoires, Bufkes broodjes, sieraden, gasflessen en de oliehandel. Mijn focus ligt op het bedenken van creatieve ideeën om ons merk te versterken en onze doelgroep effectief te bereiken. Daarnaast houd ik me bezig met het beheren van sociale media en het creëren van promotionele materialen. Dat is leuk hoor, haha!’

Narrowcasting in Petrol is niet meer weg te denken.

In de loop der jaren zijn er op het gebied van narrowcasting in petrol best wat ontwikkelingen geweest. Zo zijn diverse processen geautomatiseerd, zo ook de communicatie voor en bij horecazaken. Ouderwetse prijslijsten en menuborden maakten plaats voor digitale menuborden en statische communicatie is (deels) vervangen door instore schermen.

Wat zie jij nog als potentiële verbeteringen voor de toekomst?”
Liza: ‘Naast de bestaande automatiseringen en digitaliseringen zoals de digitale menuborden en instore schermen, zie ik nog veel potentieel voor verdere verbeteringen in de toekomst. Een interessante ontwikkeling zou bijvoorbeeld de implementatie van geavanceerde AI-systemen kunnen zijn, zoals chatbots voor klantenservice op locatie. Deze chatbots kunnen klanten helpen met vragen, bestellingen opnemen en zelfs suggesties doen op basis van eerdere aankopen.”

“Merk jij de toegevoegde waarde van narrowcasting op de zaak?”
Liza: ‘Ja zeker, we merken het direct zodra we een nieuw broodje tonen op de schermen, die kunnen dan letterlijk over de toonbank vliegen, veel duidelijker wordt het niet! Het opmaken van content via de composer helpt de narrowcasting snel, creatief en mooi vormgegeven te maken en te beheren. Of het nu gaat om een prijswijziging of een tijdelijk niet-voorradig product, met slechts één druk op de knop kun je dit eenvoudig zelf aanpassen! Vooral voor degenen onder ons die net als ik graag creatief bezig zijn met content, is werken met de composer een absolute aanrader.

“Hey en nu even over ons, hoe verloopt de samenwerking met RAP Media? Wat gaat goed en waar kunnen we gezamenlijk nog verbeteringen doorvoeren?”
Liza: ‘Niets meer aan doen! De samenwerking tussen RAP Media verloopt uitstekend. Jacco (accountmanager bij RAP) heeft een duidelijke uitleg gegeven over de werking van de composer, wat heeft bijgedragen aan de efficiëntie in het gebruik ervan.

”Heb je nog een boodschap voor de collega-ondernemers?”
Liza: Werk je er nog niet mee?! Ga dan gelijk even Jacco bellen! 😉