Bekijk al onze blogs

In gesprek met: Profile DBS

RAP Media loopt al een tijdje mee, al bijna 2 decennia zetten we beeldschermen in om de boodschap van onze klanten gericht in te zetten. Waar het eerst voornamelijk ging om het zenden van acties, hebben we al snel de route gevonden om de relatie tussen klant en bezoeker te verstevigen. RAP Media is trots om met vele klanten een lange en goed werkende samenwerking te hebben. Zo ook met Profile DBS, een grote speler als het gaat om onderhoud, banden en APK. Graag staan we wat langer stil bij deze mooie organisatie. Onze collega Jacco gaat op bezoek bij Jamie.

Over DBS
Profile DBS is al sinds jaar en dag een partner van Profile NL en RAP Media. Opgericht in 1988 met de eerste vestiging in Hoogvliet, Rotterdam-Zuid. Profile DBS staat voor het totaalconcept, het bieden van diensten als APK, balanceren, de carcheck, verkoop velgen en winter- en zomerbanden plaatsen. Goede service, begrip en transparantie vindt DBS belangrijk. Weten waar je aan toe bent, zo werkt het bij Profile DBS. Ook voor de fleet-owner/ wagenparkbeheerder en MKB-er.

Jamie van Daele regelt alle marketingwerkzaamheden bij Profile DBS. In een kort gesprek vragen we haar wat haar ervaringen zijn en wat haar job zo leuk en uitdagend maakt.

Hoe lang werk je bij Profile DBS en wat maakt jouw functie uitdagend?

Jamie: ‘Ik werk nog niet erg lang bij Profile DBS, ik ben in september 2023 begonnen. In deze korte periode is er al veel gebeurd! Er zijn veel veranderingen geweest maar dat was een leuke uitdaging. Inmiddels beheer ik alle social media kanalen van Profile DBS, de uitdaging hierin is voldoende content verzamelen om te posten voor al deze kanalen. Deze verhalen en relevante informatie moet namelijk grotendeels vanuit de filialen komen of opgehaald worden. Dit is leuk, het lukt me aardig en het mooie is dat ik nu al zie dat de kanalen groeien in bereik en volgers, dat is een mooi teken!

Profile DBS bestaat al sinds 1988. Het is een echt familiebedrijf. Hoe zie jij de transformatie van toen naar nu ?

‘Het bedrijf is erg gegroeid, dat is duidelijk. Het begon van een klein bandenbedrijfje en is gegroeid naar een bandenservice voor iedereen en dat met 14 vestigingen. Een knappe prestatie in 35 jaar. Het mooie van familiebedrijven is dat de relatie tussen personeel en met haar klanten extra aandacht krijgt. Natuurlijk is er wel veel veranderd, en als ik bij het digitale blijf, we laten geen kans liggen als het gaat om onze klanten goed te informeren, te betrekken en te behouden. Daar helpen de beeldschermen aan mee. Ookal draaien de schermen op de achtergrond, zonder audio, we kunnen onze klanten veel beter betrekken bij ons verhaal, ons familiebedrijf.’, aldus Jamie.

Profile heeft veel processen geborgd met Narrowcasting, zoals het reserveringsysteem, algemeen nieuws en lokale acties. Wat zie jij nog als potentiële verbeteringen voor de toekomst?”

‘WhatsApp Business zou een toekomstige verbetering kunnen zijn voor het versneld maken van een afspraak. Wellicht ook om belangrijke berichten te delen. Niet alleen intern met de vestigingen maar ook met de klant. Denk dan aan bijvoorbeeld het delen van acties etc.

Wat vind jij de toegevoegde waarde van narrowcasting?

‘Narrowcasting is een makkelijk middel om te kunnen communiceren met klanten. Je kan alles erin laten voorkomen. Acties, openingstijden, veiligheidsmaatregelen, etc. Er zijn vele dingen mogelijk op deze manier.

“Hoe verloopt de samenwerking met RAP Media? Wat gaat goed en waar kunnen we gezamenlijk nog verbeteringen doorvoeren?”

Jamie: De samenwerking met RAP verloopt naar mijn idee erg goed. De communicatie is goed en wanneer er problemen zijn werken we er met z’n allen aan om die weer op te lossen. Er is niemand bang om even de handen uit de mouwen te steken. Eigenlijk niets anders dan dat wij onze klanten helpen.

Heb je verder nog iets dat je graag wilt delen met collega-ondernemers?

Jamie: Als ik één ding heb mogen leren sinds ik bij Profile DBS werk, is het dat je niet zonder elkaar kan werken. Samen ben je slimmer en sta je sterker. Met elkaar zorgen we voor het beste resultaat!